dinsdag 22 april 2008

Business marketing van Marchex

Marchex biedt reclame in de vorm van hele bundels met links op websites. Deze reclame is gericht rondom onderwerpen die zijn te vinden via zoektermen.

Het bedrijf zegt over zichzelf: “Het netwerk van Marchex combineert de beste eigenschappen voor zoekresultaten op het gebied van trefwoorden. Ze geven een effectieve benadering ten opzichten van de kosten voor het adverteren en de klant.”

Elke site van Marchex is opgebouwt rondom een product of een service die gerelateerd is aan een zoekwoord. Hierdoor weet Marchex de meest relevante ads te koppelen aan een service of dienstverlening.

Een aantal rubrieken die bij Marchex goed onder de aandacht zijn te brengen zijn onder meer auto’s, serviceverlening in business, onderwijs en loopbaan, entertainment en vermaak, financiĆ«n, verzekeringen, lifestyle zoals huisdieren en voeding, sport, recreatie, winkelen, huis en tuin, mode, telecommunicatie.

Om dit soort rubrieken bouwt het bedrijf sites op waarna er een hele lading zoektermen verschijnen met lijsten van advertenties.

Men weet alleen niet bij het bezoeken van dit soort sites of men de beste adverteerders te pakken heeft, hoewel er een heleboel vergelijkingsmateriaal voorhanden is.

Of Marchex nog een verbintenis heeft met Moniker Privacy Servics is onbekend.

Geen opmerkingen: